Games Broadcast Fixer, aneb když hry přes Hamachi, či n2n Gui nefungují

Dnes trochu odlehčíme, nejen prací živ je člověk a kdo si hraje, nezlobí.

Máte nainstalované a zprovozněné Hamachi, či n2n Gui, ale hry přesto nefungují? Problém může být ve způsobu, jakým hra hledá ostatní hráče.

Většina her vysílá pokusy o spojení do všech směrů, čímž se snaží najít ostatní hráče. Tyto pokusy o spojení ale často nejsou korektně doručeny na všechny síťové karty, Windows 7 tuto komunikaci doručí pouze na první síťovou kartu, Windows XP sice na všechny, ale s odchozí IP adresou první síťové karty, takže je komunikace protistranou často zahozena.

Hamachi, i n2n Gui využívají ke svému fungování virtuální síťové karty, proto se jich výše uvedený problém také týká.

Řešení jsou 2:

1. ve Windows zkuste změnit pořadí síťových adaptérů

Windows XP:
1. V Ovládacích panelech vyberte Připojení k síti a internetu (máte-li zapnuté zobrazení podle kategorií), jinak postupte ke kroku 2
2. Klikněte na Síťová připojení
3. Objeví se okno se síťovými kartami. Zde si poznamenejte název síťového připojení u TAP-Win32 adapteru, či adapteru Hamachi, mělo by to být Připojení k místní síti a číslo.
4. V menu nad oknem se síťovými kartami vyberte Upřesnit a v podnabídce vyberte Upřesnit nastavení.
5. Objeví se okno se šipkami nahoru a dolů. Klikněte na název síťového připojení, které jste si v kroku 3 poznamenali, pomocí šipek vedle okna jej umístěte co nejvýše a klikněte na tlačítko OK.



Windows7:
1. V Ovládacích panelech vyberte Síť a internet, poté Centrum síťových připojení a sdílení
2. Klikněte na Změnit nastavení adaptéru
3. Objeví se okno se síťovými kartami. Zde si poznamenejte název síťového připojení u TAP-Win32 adapteru, či adapteru Hamachi, mělo by to být Připojení k místní síti a číslo.
4. stiskněte klávesu ALT, nad okem se síťovými kartami se objeví menu, vyberte Upřesnit a v podnabídce vyberte Upřesnit nastavení.
5. Objeví se okno se šipkami nahoru a dolů. Klikněte na název síťového připojení, které jste si v kroku 3 poznamenali, pomocí šipek vedle okna jej umístěte co nejvýše a klikněte na tlačítko OK.

Změna pořadí síťových adaptérů u části her pracuje, u části ale ne, některé hry se pokouší mermomocí detekovat Vaši fyzickou síťovou kartu a pořadí síťových karet nehraje roli.

2. použijte Games Broadcast Fixer (GBF)

GBF je v rané fázi vývoje, takže toho zatím moc neumí, co ale umí, to umí dobře. Naslouchá na první síťové kartě a jakmile nějaká hra zkouší hledat další hráče, příslušné pakety zachytí, upraví a pošle přes síťovou kartu, kterou používá Hamachi, či n2n Gui. Díky tomu se mezi sebou hry spojí.

GBF – návod na nastavení

Nainstalujte WinPcap
Rozbalte a spusťte Games Broadcast Fixer
Pokud jej nemáte nainstalovaný, budete potřebovat i .net framework 3.5.

Řekněme, že máte v n2n Gui nastavenou IP adresu 10.1.2.1. a do lokální sítě jsme připojeni klasicky kabelem. Potom by nastavení vypadalo nějak takto:



Realtek v našem případě reprezentuje klasickou síťovou kartu, pokud bychom byli připojeni přes wi-fi, v nastavení GBF bychom zvolili Atheros wi-fi. Názvy síťových karet se samozřejmě mohou lišit, v závislosti na výrobci. Tap-Win32 je síťová karta, kterou používá n2n Gui, pokud bychom místo n2n používali Hamachi, v nastavení GBF bychom použiti Hamachi network adapter.

Při tomto nastavení bude GBF naslouchat a při pokusu o vyhledání dalších hráčů paket upraví a přepošle na virtuální síťovou kartu, kterou používá Hamachi, nebo n2n Gui.

Jak otestovat, že vše funguje:

Zaprvé se ujistěte, že funguje běžná komunikace, tj. že přes n2n Gui, či Hamachi projde např příkaz ping atd.

Potom stáhněte např. legendární hru Bulánci, na jednom PC hru hostujte, na druhém počítači se ke hře zkuste připojit a nezadávejte IP adresu serveru, kde hru hostujete. Pokud jste vše nastavili, viz výše, klient by měl server bez problémů najít a hraní by mělo být bez problémů. A když fungují Bulánci, budou fungovat i další hry. :-)

Pokud byste měli návrhy na zlepšení, nefunguje Vám nějaká hra, nebo máte návod, jak pomocí GBF zprovoznit nějakou hru, napište na podpora@vpnhosting,cz na dotazy zodpovíme a návody rádi zveřejníme.

Některé hry fungují obráceně, tj. Server se pokouší najít klienty. V takovém případě je třeba GBF spustit na serveru.

Příjemné hraní přeje vpnhosting.cz

 

chalupy k pronajmutí Orlické hory