EPO podpis, elektronická evidence tržeb

Bude-li se Vás týkat elektronická evidence tržeb, doporučujeme sledovat stránku www.chalupy-ubytovani.cz/eet, kde popisujeme naše řešení EET nejen pro pronajímatele chat, chalup a penzionů - informace zde uvedené jsou použitelné univerzálně. Informace o dalších produktech a službách (nejen pro pronajímatele) zveřejníme brzy na těchto stránkách. Pokud hledáte jednoduchou aplikaci pro EET účtenky, určitě navštivte www.eettisk.cz a vyzkoušejte naše EET řešení.


Popis programu

Aplikace pro podpis výkazů pomocí kvalifikovaného certifikátu (elektronického podpisu) a jejích následné odeslání finanční správě.

Vhodné pro uživatele, kteří mají problémy s podepisováním a odesíláním výkazů na stránkách finanční správy a také pro všechny, kteří nechtějí, nebo nemohou instalovat Javu, která se o podpis na stránkách finanční správy stará. Program je funkční i na Windows XP, které již Java ve své poslední verzi nepodporuje.



Jak program použít, pokud výkazy běžně vyplňujete přes adisepo.mfcr.cz (www.daneelektronicky.cz):

1. Ujistěte se, že je výkaz v pořádku a neobsahuje kritické chyby, bránící odeslání (zkontrolujte výkaz pomocí funkce Protokol chyb na stránce EPO)

2. Na stránkách EPO klikněte na Uložení k odeslání do datové schránky a vygenerovaný XML soubor uložte na pevný disk

3. v programu EPO podpis otevřete svůj certifikát (stejný, jako když podepisujete data pomocí Javy přes EPO) a zadejte heslo k certifikátu

4. v programu otevřete uložený XML soubor (vygenerovaný v kroku 2) a klikněte na tlačítko Podepsat. Pokud vše správně proběhlo, je možné kliknout na tlačítko Odeslat

5. Ve stejném adresáři, kde byl uložen původní soubor je i soubor s potvrzením (mající stejný název, končící na _potvrzení.p7s Tento soubor otevřete na stránkách EPO a ujistěte se, že byl výkaz v pořádku přijat. Pokud byla ve výkazu chyba, nebo se data nepodařilo odeslat z jiného důvodu, v souboru je místo potvrzení důvod, proč k odeslání nedošlo - popis chyby.

Nezapomeňte vyplnit e-mail, na který Vám následně budou chodit upozornění o změně stavu odeslaného elektronického podání. Pokud posíláte kontrolní hlášení, zaškrtněnte políčko Posíláme kontrolní hlášení

Odkaz ke stažení: EPO podpis 1.01 Tato verze je funkční do 31.10.2016, poté si z těchto stránek stáhněte aktualizovanou verzi.

Nové verze uvolňujeme v pravidelných intervalech a časovým omezením eliminujeme používání a distribuci verzí, které nemusí být aktuální. Použití staré verze by mohlo mít při komunikaci se státní správou vážné důsledky.

 

chalupy k pronajmutí Orlické hory